Ko sve može kupiti vazdušnu pušku?

Postavljeno od strane Zeljko Radosevic dana

Ako želite da kupite vazdušnu pušku morate da budete punoletni i da posedujete ličnu kartu. 

Naravno, bitno je i da niste pravosnažno osuđivani, na kaznu zatvora, za krivična dela. Niti pravosnažno kažnjavani u poslednje četiri godine, za prekršaje iz oblasti javnog reda i mira, za koje je propisana kazna zatvora niti za prekršaje iz Zakona o oružju i municiji. 

Ako ispunjavate sve gore navedene uslove, onda je ostalo samo da obezbedite bezbedno mesto za čuvanje oružja i da izaberete koji model vam najviše odgovara. 

Bitno je napomenuti da vazdušno oružje može biti opasno isto kao i vatreno. Npr. ako uporedimo brzinu metka 9x19mm, ispaljenog iz pištolja, koja iznosi 300 m/s, sa brzinom projektila iz prosečne vazdušne puške, možemo da vidimo da su tu negde. U ovom poređenju bitna je i masa projektila, ali kako god bilo, vazdušno oružje može da nanese ozbiljne telesne povrede, pa čak i da usmrti. Zbog toga je od izuzetne važnosti da se ovo oružje koristi na mestima predviđenim za to sa maksimalnim fokusom i poštovanjem pravila bezbednosti. 

U našoj prodavnici možete da pronađete razne modele vazdušnog oružja, od pištolja, koji predstavljaju verne replike originala iz kategorije B, pa sve do pušaka neverovatnih performansi. 

Npr. Ako želite da vežbate gađanje i rukovanje sa pištoljima iz kategorije B, odnosno vatrenim oružjem, možete da iskoristie vazdušne pištolje, kalibra 4,5 mm sa olučenim cevima. 

https://oruzje.com/collections/vazdusni-pistolji

Ovi pištolji imaju trzaj i stvaraju vernu sliku repetiranja, prilikom pucanja. A municija je dosta jeftinija za vežbanje. 

Ako ipak želite da pucate na malo veće daljine, onda je neka puška najbolji izbor za vas. Na ovom linku možete da izaberete ono što vam odgovara ili nas pozovite putem telefona +381 11 45 45 302 i poručite model koji tražite. 

https://oruzje.com/collections/vazdusne-puske

Pored pušaka, kod nas možete pronaći i optičke nišane, kao i veliki izbor dijabola, meta, CO2 ampulica, boca za punjenje PCP pušaka i mnogo druge opreme. 

← Stari post Novi post →