Leica FORTIS 6

Postavljeno od strane Zeljko Radosevic dana

Kao što već znate, LEICA je Nemačka kompanija, koja je poznata po proizvodnji: kamera, fotografskih i optičkih sočiva. 

Ali pedestih godina prošlog veka, počeli su sa eksperimentisanjem na polju optičkih nišana i zbog svog dokazanog kvaliteta stali su rame uz rame sa vodećim svetskih proizvođačima. 

Danas ćemo govoriti o jednom interesantnom modelu, koji se ističe po kvalitetu i karakteristikama, a po ceni je dosta pristupačniji od nekih premijum modela. 

Naravno, govorimo o modelu iz serije FORTIS 6, koji je predstavljen prvi put na samjmu IWA 2019 godine. 

FORTIS 6 dolazi u tri varijante:

  1. 1-6x24
  2. 2-12x50
  3. 2.5-15x56

Kada su se pojavili na sajmu, nisu privukli toliko pažnje, jer svi su mislili da nema velike razlike između FORTIS i MAGNUS modela. Ali, vremenom počeli su da uviđaju prednosti i zašto se FORTIS našao na tržištu. 

Ovi modeli su se pojavili na tržištu kao odgovor konkuretnu, firmi Swaroski na model Z6. Dok je Magnus ostao da se takmiči sa modelima Z8. 

Leica predjnjači u ovoj bitki, ali ne samo zbog svog kvaliteta, nego i pristupačnijoj ceni, koju je postigla izmeštanjem proizvodnje u Portugal. Ako na svojoj optici ili nekom Leica uređaju pročitate "Made in Portugal", ne sumnjajte u kvalitet, jer je on isti kao kod modela koji su proizvedeni u Nemačkoj.

Fortis obezbeđuje izvanredno prepoznavanje detalja i jedinstvenu oštrinu slike, što daje veliku udobnost posmatranja sve do posljednjeg zraka svetla. Veliki raspon podešavanja uvećanja omogućava fleksibilnu i svestranu upotrebu u svakoj situaciji lova, bilo da se radi o čekanju ili pogonskom lovu. 

 

← Stari post Novi post →