Zastava PAP G - 7,62×39 mm

Postavljeno od strane Zeljko Radosevic dana

PAP G je poluautomatska puška kalibra 7,62×39 mm, dizajnirana na bazi jurišne pušake M05 E2. 

Automatska puška M05 E2 pripada grupi novih modela automatskih pušaka u kalibru 7.62×39 mm. Konstruisana na osnovama dobro poznatih automatskih pušaka M70 sa unapređenjima koja su rezultat modernih taktičkih zahteva. Ta unapređenja su najznačajnija u oblasti egronomije. 

PAP G je izazvao veliko interesovanje kao civilna puška sa karakteristikama vojne. Sistem Kalašnjikov obezbeđuje savršeno funkcionisanje u svim klimatskim i terenskim uslovima, a najbolje sirovine doprinose izuzetnoj izdržljivosti.
Cev je kovana čekićem, što obezbeđuje odličnu preciznost. Iako se puška koristi za gađanje na kraćim distancama, ovo je ključna karakteristika koja mora biti napomenuta. 

Za lov se koriste okviri sa deset metaka, iako su dostupni i oni od trideset za sportske strelce. 
Odlično izbalansirano oružje sa malim trzajem osigurava laku kontrolu vatre. Nišani su mehanički, ali na pušci postoji i baza na levoj strani prijemnika, koja omogućava pričvršćivanje nosača sa Picantinni šinom i optikom. 

Picantinni šina se nalazi i na rukohvatu gore i dole. Rukohvat je polimerski i pored šina za montažu, predstavlja dobar toplotni izolator i daje udoban osećaj držanja puške.

Polimerni kundak sa lakim i pouzdanim mehanizmom za preklapanje na desnoj strani je izuzetno udoban i lak za korišćenje. Znatno prijatniji od ranijih modela ovih pušaka.   

Ove puške su namenjene uglavnom izvozu u SAD, ali na našem tržištu se mogu naću u prodavnici Oružje DOO u Beogradu i povremeno u par drugih prodavnica oružja, a zbog velike potražnje, poželjno je da se unapred rezervišu.

← Stari post Novi post →